Dr Mollercollege

Tweetalig onderwijs (tto)

Het Dr. Mollercollege is de enige school in de omgeving met tweetalig onderwijs (tto) op havo- en vwo-niveau. Bij ons leer je vloeiend Engels spreken. Op het tto krijg je de eerste drie jaar minimaal 50% van de lessen in het Engels. Extra leuk: je gaat elk jaar naar het buitenland om de taal ook echt te spreken met leeftijdsgenoten! Naast Engels kun je ook kiezen voor extra lessen Frans en Duits. 

Tweetalig onderwijs leidt, naast een goede beheersing van het Engels, tot een grote algemene taalvaardigheid en tot zelfvertrouwen. Dat geeft je een voorsprong in je vervolgopleiding, of die nu in Nederland of in het buitenland is. Tto met gymnasium is dé combinatie voor leerlingen die extra uitdaging zoeken.

 

Certificaten

Als je in de onderbouw tto hebt gevolgd, krijg je aan het eind van de derde klas een tto-certificaat. Daarna kun je in de vierde of vijfde klas havo en in de vierde klas vwo doorgaan met het Cambridge English Advanced (CAE). In de bovenbouw van havo en vwo word je ook voorbereid op het International Baccalaureate-examen. Dat is het hoogste niveau dat een Nederlandstalige leerling in het Engels kan behalen.

 

Wereldburgerschap

Binnen het tto besteden we veel aandacht aan wereldburgerschap. De wereld is groter dan het klaslokaal. Maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering en migratie, vragen om mondiale oplossingen. Daarom is het zo belangrijk om al op jonge leeftijd te leren over grenzen heen te kijken. Niet voor niets organiseren we door de hele opleiding heen veel extra activiteiten zoals een werkweek in Engeland in klas 1, excursies naar onder meer het Europees Parlement in Brussel, een uitwisseling naar een Europees land in klas 3 en ontmoetingen met klasgenoten uit de VS in leerjaar 4 en 5. Via dit internationale programma verbreden leerlingen hun blik en brengen ze hun talenkennis direct in de praktijk.

Meer weten over tto, zoals informatie over toelating en kosten? Bekijk onze schoolgids.

Dr Mollercollege