Dr Mollercollege

Over ons

Ons doel

Het Dr. Mollercollege is een scholengemeenschap voor havo en vwo, met zowel atheneum als gymnasium. We zijn uniek in Waalwijk en omgeving door ons internationale en tweetalige onderwijs. Onze slogan is niet voor niets: Make your world. We bereiden jongeren met ons onderwijs voor op hun plek in de wereld. Een wereld die steeds internationaler wordt. Vandaar dat we internationalisering bij álle vakken behandelen. Kiezen leerlingen daarnaast voor tweetalig onderwijs, dan leren ze ook nog eens heel goed communiceren in het Engels. Lees meer over ons onderwijs.

 

Ons gebouw

Wij zijn trots op ons mooie, ruime en kleurrijke gebouw! Leerlingen voelen zich hier snel thuis. Er is genoeg ruimte om in de pauze vrienden en vriendinnen te ontmoeten. Vlak bij de school is een sporthal en er zijn buitensportvoorzieningen.

Het gebouw heeft alle faciliteiten voor modern en interactief onderwijs. In de vier open leercentra (OLC’s) kunnen leerlingen zelfstandig werken. Op de tweede verdieping vind je de praktijklokalen voor de bètavakken (biologie, natuurkunde en scheikunde). Deze lokalen zijn heel ruim en er kunnen allerlei proeven gedaan worden waar een hele klas tegelijkertijd aan kan werken. Je leert in deze lokalen door dingen te doen. Leerlingen die dat leuk vinden, kunnen in het moderne laboratorium van de bètavakken hun eigen onderzoek doen. Ook hebben we mooie praktijklokalen voor de kunstvakken. 

Het Dr. Moller zit samen met de Walewyc Mavo in één schoolgebouw. We gebruiken dezelfde voorzieningen, zoals de praktijklokalen en het atrium. Verder hebben beide scholen hun eigen ruimtes en identiteit, met veel aandacht voor de leerling. 

 

Onze identiteit

Op onze school vinden we het belangrijk altijd net een stapje extra te zetten. Leerlingen en medewerkers streven samen naar de beste resultaten, met onderwijs dat afgestemd is op de leerling. We zien, herkennen en erkennen elkaar in de kleinschalige omgeving van onze school. 

Het is onze opdracht om de leerstof over te brengen op de leerlingen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om leerlingen te helpen zich te ontwikkelen als persoon. Op het Mollercollege leer je kritisch en creatief omgaan met wat eigen en anders is. We willen dat leerlingen hun bijdrage kunnen leveren aan een verdraagzame en duurzame samenleving, waarin plaats is voor iedereen. 

 

Onze organisatie

De leiding van het Dr. Mollercollege bestaat uit:

  • Anne Voorn, directeur
  • Jolanda Wolters, teamleider brugklas
  • Renée van Huizen, teamleider havo 2 en 3
  • Sander Rooijakkers, teamleider havo 4 en 5
  • Saïd Kerrar, teamleider vwo 2 en 3
  • Hanneke Nugteren, teamleider vwo 4, 5 en 6

Meer weten over ons beleid en onze visie op onderwijs? Lees dan ons schoolplan.

Het Dr. Mollercollege maakt deel uit van OMO Scholengroep De Langstraat. Ook de Walewyc Mavo in Waalwijk, het d’Oultremont College in Drunen en het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel behoren tot deze groep. 

 

Onze historie

Al ruim een eeuw verzorgen we onderwijs aan leerlingen in Waalwijk en omgeving. Het Dr. Mollercollege begon in 1916 als de Waalwijkse Handelsdagschool, een van de eerste twee scholen van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. De school is in 1953 vernoemd naar haar oprichter: onderwijspionier dr. Hendrik Moller. In 2014 verhuisden we naar de nieuwbouw, ons huidige pand aan de Olympiaweg. Dat gebouw delen we met de Walewyc Mavo.

Dr Mollercollege