Dr Mollercollege

Over de brugklas

Combinatiebrugklas

Op het Moller werken we in de brugklas met combinatieklassen: havo-vwo en atheneum-gymnasium. Dat is fijn, want zo heb je genoeg tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij je past. Dit zijn onze brugklassen:

  • Brugklas havo-vwo
  • Brugklas havo-vwo tweetalig onderwijs (tto)
  • Brugklas atheneum-gymnasium
  • Brugklas atheneum-gymnasium tweetalig onderwijs (tto)

Kies je voor de brugklas havo-vwo of atheneum-gymnasium met tweetalig onderwijs, dan worden veel lessen in het Engels gegeven. In de brugklas leer je hoe je het beste kunt leren en hoe je het huiswerk plant. Zo word je steeds zelfstandiger.

 

Zó ziet een schooldag eruit

In de eerste klas ben je bijna elke dag van 8.15 tot 15.45 uur op school. We beginnen de dag meestal met een check-in. Dat is een moment voor een gesprek met de leraar, het inhalen van toetsen of het inplannen van een extra les. Je rooster bestaat daarna uit blokuren van 90 minuten. Door die langere lessen heb je maar een paar vakken per dag: lekker overzichtelijk en minder huiswerk. Tijdens de blokuren krijg je uitleg van de docent én heb je ruimte om zelfstandig te werken. Aan het eind van de dag is er een check-out. Dan zie je je mentor of kun je huiswerk maken, zodat je thuis niet veel meer hoeft te doen. Ook kun je kiezen voor een van de workshops van Mollertime.

Bekijk een dag uit het leven van een brugklasser (https://youtu.be/Ars5vi2Stnk)

 

Werken op de laptop

We werken bij ons op school met een laptop, die kan je huren, kopen of zelf aanschaffen. Mocht je dat liever niet doen dan is er ook de mogelijkheid om er één op school te lenen. Deze moet je dan wel aan het einde van elke dag weer inleveren. In de les heb je de laptop nodig om in je boeken te bladeren, opdrachten op jouw niveau te maken, samen te werken met klasgenootjes maar ook om je vaardigheden aan te leren waar je in de toekomst veel aan gaat hebben! 

Hier en hier vinden je ouders meer info over de laptop.

 

Mentor

Er komt in de brugklas best veel op je af. Jouw mentor is dé persoon op school die voor jou klaarstaat. Je ziet hem of haar een paar keer per week tijdens de check-out. Je mentor helpt je met plannen en doelen stellen.

 

Introductieweek

Tijdens de eerste schoolweek op het Moller volg je een speciaal programma van vier dagen vol sport, spel, kunst, cultuur én schoolse activiteiten. Het hele programma wordt begeleid door je mentor en is bedoeld om nader kennis te maken met je klas, je mentor en de school.

 

Schoolfeesten

Een paar keer per jaar worden er schoolfeesten en andere feestelijke activiteiten georganiseerd. Dat gebeurt zowel in ons eigen schoolgebouw als op locaties buiten school.

Dr Mollercollege