Dr Mollercollege

Mollertime en extra's

Check-in en check-out

We beginnen elke dag met een check-in. Dit is een moment voor een gesprek met de leraar, het inhalen van een toets of het inplannen van een extra les. De dag eindigt met de check-out. Dan zie je je mentor, kun je huiswerk maken, of kun je meedoen aan een van de workshops van Mollertime.

 

Mollertime

Bij ons op school gaat het niet alleen om de standaard vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Wij geloven dat je je nog op veel meer manieren kunt ontwikkelen. Daarom hebben we iets speciaals voor jou op het Moller: Mollertime!

Wat is Mollertime, vraag je je af? Een programma waarin je je creativiteit kunt laten stromen en je verborgen talenten kunt gaan ontdekken. Elke week, vijf dagen lang (tijdens het 10de en 11de lesuur), kun je kiezen uit een breed scala aan workshops. En geloof ons, er zit voor iedereen iets bij!

Kunst en Cultuur: Heb je altijd al willen schilderen, tekenen, toneelspelen, dansen, muziek maken of word jij helemaal blij van graffiti of koken? Bij Mollertime kun je je creatieve en muzikale kant verkennen met workshops van verschillende interne en externe experts. Wie weet ontdek je wel een verborgen Rembrandt in jezelf, sta je te schitteren tijdens de theatervoorstelling of vorm jij met klasgenoten de nieuwste popband tijdens het Mollertimefestival!

Sport en Beweging: Ben je een sportliefhebber? Dan zit je goed! We hebben sportklassen waar je je energie kwijt kunt en nieuwe sporten kunt uitproberen. Van voetbal tot atletiek, er is een hoop afwisseling, meer informatie hierover kan je zien bij het kopje ‘sportklassen’ op onze website.

Talen: Altijd al een nieuwe taal willen leren? Bij Mollertime kun je je verdiepen in talen zoals Zweeds, Japans en Spaans. Wil je geen TTO doen maar wel een Cambridge diploma halen dan kan dat sinds kort ook bij ons vanaf klas 3. Wie weet kun je straks een gesprek voeren met mensen aan de andere kant van de wereld!

 

En dat is nog niet alles! We hebben ook workshops over theatertechniek, techniekklas, een oppascursus, de First Lego League, schrijven aan onze schoolkrant, meedoen met de activiteitencommissie en zelfs EHBO of reanimeren met officieel diploma. Een serie workshops duurt ongeveer 8 weken, maar sommige cursussen gaan langer door. Zo kun je bijvoorbeeld toewerken naar een spetterende eindvoorstelling bij de theaterworkshop.

 

Ken je iemand die graag een workshop wil geven, heb je zelf vragen of wil je een idee doorgeven van een workshop die je graag zou willen volgen maar nog niet in ons aanbod staat? Geef dit dan door aan de coördinatoren van Mollertime: Daniëlle Stabel en Marloes Willemse via mollertime@drmollercollege.nl

 

Extra activiteiten

Naast de reguliere lessen organiseren we op het Moller veel extra activiteiten en uitstapjes op het gebied van cultuur en sport. Zo wordt je middelbareschooltijd niet alleen leerzaam, maar ook gezellig!

Ook zijn er diverse uitwisselingen en buitenlandse reizen. In het vierde leerjaar van havo en vwo kun je mee op studiereis. Voor gymnasium 4 is er een uitwisselingsproject met een Griekse school. Tto-leerlingen gaan elk jaar naar het buitenland om hun talenkennis in praktijk te brengen. Daarover lees je hier meer.

Dr Mollercollege