Dr Mollercollege

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel huiswerk krijg je?

Dat verschilt per vak en ook per periode. Een deel van je huiswerk kun je maken in de check-out. In een toetsweek heb je het misschien wat drukker. Maar maak je geen zorgen, we geven niet te veel huiswerk. Het meeste huiswerk maak je al op school en in de brugklas begeleidt je mentor je bij het plannen.

 

  • Hoe ziet het gebouw eruit?

Je voelt je snel thuis in ons mooie, ruime en kleurrijke gebouw. Alle faciliteiten zijn aanwezig om lessen te geven die helemaal van deze tijd zijn. Er zijn mooie praktijklokalen met een modern laboratorium, waar je allerlei proeven kunt doen. Ook hebben we een prachtige sportaccommodatie. Mooi meegenomen: we hebben een goed ventilatiesysteem, zodat je je de hele dag lekker fris voelt.

 

  • Welke vakken krijg je allemaal?

Op de middelbare school krijg je allerlei leuke en uitdagende vakken. Sommige lijken op vakken die je op de basisschool kreeg: taal heet bij ons Nederlands en rekenen heet bij ons wiskunde. Nieuwe vakken zijn bijvoorbeeld levensbeschouwing, of Latijn als je atheneum-gymnasium doet. Vijf dagen in de week kun je aan het eind van de schooldag meedoen aan leuke workshops: Mollertime! Er zit vast iets voor je bij!

 

  • Heb je weleens tussenuren?

We proberen tussenuren te voorkomen, maar soms is er wel eens een leraar ziek. Heb je mooi even tijd om alvast aan je huiswerk te beginnen.

 

  • Kan ik opgeven met wie ik in de klas wil zitten?

Ja, je kunt op je aanmeldformulier aangeven bij wie je graag in de klas wilt zitten. Wij houden daar dan rekening mee.

 

  • Moet ik schoolspullen kopen?

De boeken kun je gratis regelen via school. Je hebt op onze school een laptop nodig, die kun je zelf kopen of via ons huren. Verder is het belangrijk dat je een goede schooltas hebt. Eentje die je leuk vindt en die er goed uitziet, maar vergeet niet dat je de tas ook makkelijk moet kunnen dragen van lokaal naar lokaal. Voordat je begint op school krijg je een boodschappenlijstje met andere dingen die je nodig hebt zoals tekenspullen, een atlas, een woordenboek, pennen en schriften. En misschien is het ook handig om op je kamer thuis te zorgen voor een bureau waar je fijn je huiswerk kunt maken.

 

  • Hoeveel klasgenoten krijg ik?

Meestal zitten er ongeveer 25 leerlingen in een brugklas. Grote kans dat je nieuwe vrienden gaat maken. We snappen dat dit spannend kan zijn, daarom maak je aan het eind van groep 8 tijdens een gezellige introductiemiddag alvast kennis met je klasgenoten en je mentor. Ook proberen we om leerlingen van één basisschool of uit dezelfde woonplaats bij elkaar in de klas te plaatsen. Zo ken je direct al een paar klasgenoten en kun je samen naar school fietsen.

Dr Mollercollege