Dr Mollercollege

Nieuws

Terug naar overzicht

Groep 8+

24-03-2023
Afgelopen woensdag is groep 8+ weer op school geweest en hebben lessen levensbeschouwing, klassieke talen en kunst gevolgd.
Tijdens de lessen levensbeschouwing hebben we gekeken naar het verschil tussen gewone vragen en filosofische vragen. Dit hebben we gedaan door ons te verwonderen over dingen die op het eerste gezicht normaal lijken (van 'Wat maakt een tomaat nou een tomaat?' naar 'waaróm is een tomaat een tomaat?'). Ook hebben we door middel van een sneeuwballengevecht lastige vragen uitgewisseld en deze samen proberen te beantwoorden.
 
In de les klassieke talen kwamen leerlingen oog in oog te staan met het monster Medusa. Een hele uitdaging! Wie niet oplette, werd versteend. De Griekse goden moesten herkend worden en in het Grieks geschreven. Klaar? Dit was het moment waarop ze met elkaar de strijd aangingen. Wie de meeste kennis had en het snelst reageerde, was de held van de dag!
 
Bij het vak kunst heeft groep 8+ zich laten inspireren door het kubisme en een stilleven gemaakt. Vervolgens hadden zij de keuze dit uit te werken met waterverf of kleurpotloden.
Allen hebben goed en enthousiast meegedaan en mooi kunstwerkjes gemaakt.
 
Zie voor alle mooie kunstwerken deze link.
Het was weer een geslaagde ochtend!

Recente berichten

Archief